bild svenska som andraspråk

Allmän kurs Basår med svenska som andraspråk

Kursen vänder sig till dig som i trevlig och lugn folkhögskolemiljö vill studera ett år på grundskolenivå i små grupper.
Lämplig kurs för dig som önskar studera och bättra på dina kunskaper i svenska och andra ingående ämnen.

Du läser svenska som andraspråk, samhällsorienterade ämnen (religion, historia, samhällskunskap), naturorientering, matematik och engelska samt andra tillvalsämnen efter önskemål som t.ex. musik, måleri, webbprogrammering och fotografi.

Har du som mål att förbereda dig för fortsatta studier eller bredda dina kunskaper inom det svenska språket och andra ingående ämnen, så ska du söka denna kurs.

Kursen ger behörighet att studera vidare på någon av Geijerskolans allmänna kurser på gymnasienivå som i sin tur kan ge grundläggande behörighet till högre studier.

Inledningsvis gör vi en individuell studieplan.

Läs mer om skolformen folkhögskola

Målsättning för Basår med svenska som andraspråk, allmän kurs på Geijerskolan

En deltagare som har gått Basår med svenska som andraspråk, allmän kurs ska:

• ha fått nya eller bättre kunskaper i svenska och andra ingående ämnen
  • ha fått en bra utgångspunkt för yrkeslivet och/eller vidare studier
  • ha utvecklat sin studieförmåga
  • ha utvecklat sin sociala förmåga genom kontakten med andra elever