Internationella musikveckan

Internationella musikveckan på Geijerskolan går i år av stapeln för 66:e året i rad.

21 – 28 juli 2019

OBS! Anmälningstid fr.o.m. 1 februari 2019 via vår hemsida.
OBS! Vi kommer inte att skicka ut pappersblankett för anmälan.

Info in English
Info auf Deutsch

Musikveckan vänder sig till korister, stråkmusiker och blockflöjtister och vi samlar deltagare i alla åldrar från bl.a. Sverige, Norge, Tyskland och England. Förra årets kurs samlade ca 140 deltagare.
Det unika för vår kurs är (förutom att detta år är det 66:e i ordningen!) att du som instrumentalist även hinner delta i körsången. Ett gemensamt körpass för alla finns med på programmet varje dag vilket är mycket uppskattat. Efter det passet går varje grupp för sig och repeterar in sina egna stycken. För de yngre deltagarna finns det även ungdomskör.

Varje år samlas vi runt ett större musikaliskt verk. Sommaren -09 Carmina Burana av C. Orff och Hör mein Bitten av Mendelssohn, -10 Ransäter Mässa av L. Fredriksson, -11 S. Dobrogosz Mässa, -12 W. A. Mozart Mässa c-moll, -13 F. Mendelssohn delar ur Lovsång – symfoni -14 Lars-Erik Larsson ”Förklädd Gud”, -15 Joseph Haydn Teresiamässan i B-dur, -16 Karl Jenkins The Armed Man – A Mass for Peace, -17 John Rutter Magnificat och -18 G. Puccini Messa a 4 voci con orchestra.

År 2019 kommer vi att sätta upp:

Kör: Meddelas senare
Ungdomskör: Meddelas senare
Big Band: Lätta och mellansvåra jazz standards från swing till rock
Stråkarna: Meddelas senare
Blockflöjterna: Meddelas senare

Under veckan framträder vi med två offentliga konserter. Förutom de offentliga konserterna har vi varje kväll ett s.k. samkväm där du gärna får bjuda på ”eget” material. Allt från dans till dikter brukar finnas representerat under veckan och det är också en av de mest uppskattade stunderna under musikveckan.
Vi har gott om övningsrum och de brukar vara flitigt utnyttjade för egna nybildade konstellationer.

Kursens musikaliska ledare är:

Hanna Sandman (kör)
Eckhard Thiel (ungdomskör och band)
Nazanin Aghakhani – Irans första kvinnliga dirigent (stråkar)
Per-Henrik Vincent (blockflöjter m.m.)
Petra Dreher (Big Band)

Kursens deltagare spänner över amatörer till halvproffs. För att tillgodogöra dig kursen fullt ut bör du vara en relativt bra notläsare då instuderingstiden trots allt är begränsad till denna vecka.
Minimiålder för medverkan i stråk- och blockflöjtsensemblerna är 14 år.
Barn och ungdomar under 18 år är välkomna som deltagare i sällskap med en vuxen/myndig person.

Kursen startar söndagen den 21 juli kl. 16 med middag och avslutas med lunch söndagen den 28 juli. Det är möjligt att komma redan lördag den 20 juli, i så fall betalar ni 180 kr extra för kvällsmat, övernattning och frukost. Det är viktigt att ni i anmälan anger vilken dag ni kommer.

Inackorderingskostnad

A Enkelrum med toalett, Ceciliagården: 5.590 kr
B Dubbelrum med toalett, Ceciliagården: 5.060 kr
C Enkelrum med toalett: 5.155 kr
D Dubbelrum med toalett: 4.670 kr
E Enkelrum med gemensam toalett: 4.765 kr
F Dubbelrum med gemensam toalett: 4.445 kr
Tillägg för sänglinne 100 kr

För bilder och mer information om boende, klicka här.

Barn upp till 5 år bor gratis. Barn mellan 5-12 år får 75% rabatt, barn mellan 13-16 år samt studenter får 50% rabatt.

Om du inte bor på skolan tar vi ut en serviceavgift, 3.290 kr, vilken även inkluderar måltider.

Mer information: Geijerskolan, SE-684 93 Ransäter. Tel. +46 552 30250 (kl. 8.00-12.00, 13.00-14.30)
E-post: rebekka.homilius@geijerskolan.se
Välkomna till en stimulerande och inspirerande musikvecka!

Klicka här för exempel på dagsprogram

Klicka här för exempel på konsertprogram (Öppnas i nytt fönster/ny flik. Adobe Reader eller motsvarande program eller funktion måste vara installerat)

OBS! Anmälningstid fr.o.m. 1 februari 2019 via vår hemsida.
OBS! Vi kommer inte att skicka ut pappersblankett för anmälan.

Anmälnings­formulär