Utvald bild

Internationella musikveckan

Internationella musikveckan på Geijerskolan går i år av stapeln för 64:e året i rad.

23 – 30 juli 2017

OBS! Anmälningstid fr.o.m. 1 februari 2017 via vår hemsida.
OBS! Vi kommer inte att skicka ut pappersblankett för anmälan.
KURSEN BETALAS PÅ PLATS I ÅR. OBS: BARA KORTBETALNING.

Info in English
Info auf Deutsch

Musikveckan vänder sig till korister, stråkmusiker och blockflöjtister och vi samlar deltagare i alla åldrar från bl.a. Sverige, Norge, Tyskland och England. Förra årets kurs samlade ca 140 deltagare.
Det unika för vår kurs är (förutom att detta år är det 64:e i ordningen!) att du som instrumentalist även hinner delta i körsången. Ett gemensamt körpass för alla finns med på programmet varje dag vilket är mycket uppskattat. Efter det passet går varje grupp för sig och repeterar in sina egna stycken. För de yngre deltagarna finns det även ungdomskör.

Varje år samlas vi runt ett större musikaliskt verk. Sommaren -09 Carmina Burana av C.Orff och Hör mein Bitten av Mendelssohn, -10 Ransäter Mässa av L. Fredriksson, -11 S. Dobrogosz Mässa, -12 W.A. Mozart Mässa c-moll, -13 F. Mendelssohn delar ur Lovsång – symfoni -14 Lars-Erik Larsson ”Förklädd Gud”, -15 Joseph Haydn Teresiamässan i B-dur och -16 Karl Jenkins The Armed Man – A Mass for Peace.

År 2017 kommer vi att sätta upp:

Kör: Magnificat – John Rutter
Ungdomskör: John Rutter och Bob Chilcott
Big Band: Lätta och mellansvåra jazz standards från swing till rock
Stråkarna: meddelas senare
Blockflöjterna: meddelas senare

Under veckan framträder vi med två offentliga konserter. Förutom de offentliga konserterna har vi varje kväll ett s.k. samkväm där du gärna får bjuda på ”eget” material. Allt från dans till dikter brukar finnas representerat under veckan och det är också en av de mest uppskattade stunderna under musikveckan.
Vi har gott om övningsrum och de brukar vara flitigt utnyttjade för egna nybildade konstellationer.

Kursens musikaliska ledare är:

Hanna Sandman (kör)
Eckhard Thiel (ungdomskör och band)
Lennart Fredriksson (stråkar)
Per-Henrik Vincent (blockflöjter m.m.)
Petra Dreher (Big Band)

Kursens deltagare spänner över amatörer till halvproffs. För att tillgodogöra dig kursen fullt ut bör du vara en relativt bra notläsare då instuderingstiden trots allt är begränsad till denna vecka.
Minimiålder för medverkan i stråk- och blockflöjtsensemblerna är 14 år.

Kursen startar söndagen den 23 juli kl. 16 med middag och avslutas med lunch söndagen den 30 juli. Det är möjligt att komma redan lördag den 22 juli, i så fall betalar ni 175 kr extra för kvällsmat, övernattning och frukost. Det är viktigt att ni i anmälan anger vilken dag ni kommer.

Inackorderingskostnad

A Enkelrum med toalett, Ceciliagården: 5.255 kr
B Dubbelrum med toalett, Ceciliagården: 4.745 kr
C Enkelrum med toalett: 4.850 kr
D Dubbelrum med toalett: 4.390 kr
E Enkelrum med gemensam toalett: 4.490 kr
F Dubbelrum med gemensam toalett: 4.190 kr
Tillägg för sänglinne 80 kr

För bilder och mer information om boende, klicka här.

Barn upp till 5 år bor gratis. Barn mellan 5-12 år får 75% rabatt, barn mellan 13-16 år samt studenter får 50% rabatt.

Om du inte bor på skolan tar vi ut en serviceavgift, 3.100 kr, vilken även inkluderar måltider.

Mer information: Geijerskolan, SE-684 93 Ransäter. Tel. +46 552 30250 (kl. 8.00-12.00, 13.00-14.30)
E-post: rebekka.homilius@geijerskolan.se
Välkomna till en stimulerande och inspirerande musikvecka!

Klicka här för exempel på dagsprogram

Klicka här för exempel på konsertprogram (Öppnas i nytt fönster/ny flik. Adobe Reader eller motsvarande program eller funktion måste vara installerat)

OBS! Anmälningstid fr.o.m. 1 februari 2017 via vår hemsida.
OBS! Vi kommer inte att skicka ut pappersblankett för anmälan.
KURSEN BETALAS PÅ PLATS I ÅR. OBS: BARA KORTBETALNING.

Anmälnings­formulär