kultur och meditation

Kultur och meditation – distans för seniorer

Välkommen till Ransäter och Värmland!

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk internatfolkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven. Sedan länge har Geijerskolan arrangerat Värmlandskurser och sommarkurser med yoga, mindfulness och meditation. Nu utökar vi kursutbudet med en seniorkurs med kultur och meditation på distans.

En kurs som i första hand vill ge en möjlighet till att skapa ett större välbefinnande i kroppen och ett lugnare sinne. En kurs som är mer inriktad på den inre upplevelsen än prestationen. Vi kommer att ägna oss åt lugna sköna promenader och rörelser som stimulerar en ökad närvaro i kroppen. Meditation och andningsövningar ingår i varje dags program. Liksom teori både om meditation och mindfulness.

Sagans och kulturens landskap

Värmland är sagans och kulturens landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många spännande utflyktsmål. Det finns också vackra promenad och vandringsleder i skolans närhet.

För vilka?

För er som lockas av Värmland och vill befinna er i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet. Där man vill utforska meditation och den inre upplevelsen i grupp, samtidigt som man bjuds på ett rikt kulturutbud i folkhögskolemiljö.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Vi varvar meditation, yoga och mindfulness med promenader och utflykter. Vi njuter av god mat och kaffe i behagligt tempo tillsammans med vår guide. Med Ransäter och dess historia som bas gör vi dagsturer i landskapet. Tilläggas ska också att Geijerskolan är känd för sin goda mat.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan tillsammans med gruppen. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Flera kvällar i veckan brukar det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Mellan träffarna på Geijerskolan kan man fortsätta att jobba med meditation, övningar och promenader på egen hand. Kontakten mellan kurserna hålls via mail.