”Årets språk”

I år är det äntligen dags för teckenspråk! Är du intresserad av att jobba med teckenspråk på nybörjarnivå i studiecirkelform, så kryssa för ”årets språk” när du gör ditt ämnesval!

Musikteaterlinjen sjunger ut! Tisdag 30 maj kl 19.00

Tisdag 30 maj kl 19.00 Ljushallen Geijerskolan
En kväll med sånger från Broadway blandat med visor, pop mm.

Musikteaterklassen har just avslutat vårterminens föreställning ” Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott”
som blev en succé. Året på Geijerskolan börjar närma sig sitt slut men klassen har flera saker på gång och
ligger inte på latsidan! Efter en veckas studieresa till London bjuder klassen på soloframträdanden med sånger
från flera musikaler blandat med visor, pop mm.
Hjärtligt välkomna!

Konsert med Musiklinjens sångprofil 15 maj

Avslutningskonsert med Musiklinjens sångprofil, ackompanjerade av piano, band och gitarr.

De bjuder på både solosånger och duetter i en härlig blandning.

Välkomna måndagen den 15/5 20:00 i sal 5!

Geijerskolans dag/öppet hus lördag 20 maj

Välkommen till oss på Geijerskolan lördag 20 maj

Geijerskolans dag är vår öppet hus dag, där vi visar upp vår verksamhet för allmänhet, släkt, vänner, blivande kursdeltagare m. fl.

Program (med reservation för ändringar)

Aktiviteter:
10.00-12.00 Konstlinjen visar sin ateljé Klicka här för karta
10.00-14.00 Tipspromenad Start vid entrén
10.30-11.30 Musikcafé: solister, elevkör m.fl. Ljushallen
11.30-12.00 Teatersport Sal 5
13.00-14.00 Musiklinjens konsert: violin, flöjt, piano, sång Sal 5
14.00-14.45 Litteratur- och skrivarlinjen och Skaparverkstaden läser egna texter Sal 1
15.00-16.00 Konsert med Nordiska Rockmusiklinjen och Afrolinjen Sal 5
Följande utställningar är öppna kl 10.00-16.00:
Konstutställning av Konstlinjen Ljushallen
Konstutställning av Skaparverkstaden Musikkorridoren
Bildspel och fotografier av Foto tillval och Skaparverkstaden Sal 2 och 4
Körkonsert i Ransäters kyrka:
18.00-19.00 Geijerskolans kammarkör med körledare Åke Skommar.
Ingela Johansson, sångsolist, Ragnhild Pettersson, orgel.
Musik av J. S. Bach, Felix Mendelssohn och Malcolm Williamson.
Serveringstider:
10.30-15.00 Kaffeservering Matsalen
12.00-13.30 Lunchservering Matsalen

Popadelica spelar torsdag 4/5 kl. 19:00 i Ljushallen på Geijerskolan

Trion Popadelica har starka kopplingar till Geijerskolan. Framförallt Agnes Jalmell som nyligen gick på skolans sånglinje, men även Thomas Ekspong, vars syster Malin går musikteaterlinjen på skolan. Därför är det en självklarhet att de besöker Ransäter och Värmlandsidyllen, som blir avslutningskvällen på deras två veckor långa Sverigeturné!

Popadelica är en nyformad trio bestående av tre låtskrivare i 20-årsåldern (Thomas Ekspong, Agnes Jalmell, Leo Westlin) som träffades på Löftadalens folkhögskola. Tillsammans strävar de efter ett stort sound i avskalad sättning. Med en dynamisk låtlista och tre intressanta röster vill de skapa en närvarande stämning.

Popadelica har ett brett spektrum av influenser från bl.a. The National, Florence Valentin, Amason och The Beatles.

Songwriterkurs på Geijerskolan

På Songwriterkursen får du utveckla dina kunskaper och din förmåga som textförfattare och låtskrivare.

Efter kursen förväntas deltagarna ha breddat sina kunskaper inom låtskrivandet och ha utvecklat och fördjupat sin förmåga att göra arrangemang i olika musikstilar huvudsakligen med utgångspunkt från eget material.

Läs mer (och ansök) via denna länk

”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” på Geijerskolan

Madrid 1987. Via telefonsvararen får Pepa Marcos veta att hennes pojkvän Iván har lämnat henne. Hon gör allt för att få tag på honom, men råkar istället komma i kontakt med hans sinnessjuka ex-hustru Lucia och deras son Carlos. Samtidigt har Pepas bästa vän Candela fullt upp med att oroa sig över sin pojkvän som visat sig vara terrorist. När man inte trodde att saker kunde bli mer komplicerade får Pepa reda på ytterligare en sanning om Iván, en sanning som förändrar allt.

”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” är en komisk musikal som lockar till många skratt.

Föreställningen ges av musikteaterlinjen på Geijerskolan den 6 maj 19.00 och 7 maj 15.00.
Biljettpris är 120 kronor/person.
Bokning sker via:
E-mail: geijerbokning@gmail.com

För att följa arbetet kring musikalen, besök musikteatergeijer på Instagram, och kika även in i vårt evenemang på Facebook: https://www.facebook.com/events/268281466930371

"Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott" är en komisk musikal som lockar till många skratt.