Sångkurs CVT

Sångkurs CVT – Introduktion

3 – 5 augusti 2021

Välkommen till en introduktionskurs i Komplett sångteknik/Complete Vocal Technique – en intensiv och utvecklande kurs som riktar sig till sångare på alla nivåer och i alla genrer. Komplett Sångteknik/CVT är en teknik med konkreta verktyg för alla ljud man kan göra med rösten, både i tal och sång – oavsett stilart.

Att sjunga är inte särskilt svårt och alla kan lära sig! Hälsosam ljudproduktion och sångarens personliga uttryck står i fokus. Vi varvar teori med praktiska övningar och eftermiddagarna ägnas åt masterclass (sånglektion inför gruppen) – ett roligt och mycket utvecklande sätt att lära sig.

CVT har utvecklats av den danska röstforskaren Cathrine Sadolin och resultatet av hennes forskning är revolutionerande inom sångvärlden. 2005 grundades Complete Vocal Institute (www.completevocalinstitute.com) i Köpenhamn och är i dagsläget Europas största sånginstitut.

Kursen är öppen både för nybörjare med viss sångvana och avancerade sångare. Alla musikstilar är välkomna!

VIKTIGT! Ta med dig en eller flera solosånger att arbeta med (gärna utantill), och scanna/maila text+ackord/noter senast 15 juli till carita.hook@gmail.com. Egen bakgrund på t.ex. iphone/ipad går också jättebra och det rekommenderar vi dig att använda särskilt om du vill arbeta med klassiska/noterade stycken eftersom vi inte är klassiska pianister, utan främst spelar utifrån ackordanalys.

Kursledare

Helene Steen – sångerska, sångpedagog och auktoriserad CVT-lärare.
Carita Höök – sångerska, sångpedagog, ackompanjatör och auktoriserad CVT-lärare.

Praktiska upplysningar

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar för kost och logi dvs. rum, frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika. Logi i enkelrum 4 220 kr.

Du som inte bor på skolan betalar en serviceavgift, 3 395 kr, som inkluderar frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika.

Du kan endast söka via Geijerskolans hemsida. Sista anmälningsdag 1 juni

Vid avbokning senare än tre veckor före kursstart debiterar vi 20 % av inackorderingspriset.

Anmälnings­formulär