Skaparverkstad

Skaparverkstad

Poesi Måleri Musik Foto

Geijerskolan erbjuder under vårterminen en introduktion till konstarterna poesi, måleri, musik, skulptur och foto. Vi presenterar respektive konstart och ger dig möjlighet att utöva dem.

Mötesplats

Vi vänder oss till dig som vill utveckla din konstnärliga förmåga tillsammans med likasinnade i en kreativ miljö. Du kanske är ung och nyfiken på livet. Eller så har du några år på nacken och vill pröva något nytt. Ålder spelar ingen roll.

Break

Unna dig en termin på Geijerskolan. Gör ett avbrott i din nuvarande sysselsättning och ta avstamp mot framtiden. Vår trivsamma miljö inbjuder till eftertanke, reflexion och nytänkande.

Kulturpersoner

Skaparverkstaden i Ransäter erbjuder dig det bästa vi har. Vi har lång erfarenhet av utbildningar med skapande inslag. Du får förutom skolans lärare även möta musiker, författare, målare och berättare.

Skapartid

Studierna bedrivs på heltid, men du kommer inte att sitta i skolbänken varje dag. Studiebesök, utflykter och framför allt gott om tid för egen skaparverksamhet är viktiga ingredienser. De lärarledda passen varvas med handledd självstudietid. Räkna med att den ena veckan inte är den andra lik. Under de sista veckorna ägnar du dig åt ett avslutande projekt – på egen hand eller tillsammans med några kurskamrater.

Tillval

Du har under våren även möjlighet att läsa andra ämnen. T.ex. språk, historia, religion, filosofi, elevkör m.fl.

Vad kan du göra sedan?

Efter kursen kan du specialisera dig och söka in till någon av våra ordinarie profiler med musik-, måleri- eller skrivarinriktning.

Målsättning för skaparverkstad på Geijerskolan

Kursdeltagaren ska efter kursen:

  • fått fördjupade kunskaper om ingående konstarterna
  • fått kunskaper om hur skapande inom måleri, litteratur och skrivande, musik går till och själv fått varierande möjligheter att ägna sig åt dem
  • fått kunskaper om hur de olika konstarterna förhåller sig till varandra
  • fått möta utövande författare, konstnärer och musiker