bild Flygbild Geijerskolan

Boende

Boendealternativ

Geijerskolan har ett trivsamt internat med 115 rum. Bor du med dusch och toalett på rummet betalar du lite mer än om du bor i rum med gemensam toalett och dusch. Rummen är möblerade men du får gärna sätta din egen prägel på dem. Bredband finns på hela internatet (via wifi eller kabel). Att bo på internat innebär att man delar på kök och gemensamma utrymmen.

Geijerskolan har ett trivsamt internat med 115 rum. Du kan bo på olika sätt:

  • Det finns ett antal villor med vardera fyra, sex eller åtta rum och ett gemensamt kök och tvättstuga. Villorna Fröding, Troili och Lagerlöf (dusch och toalett på rummen) 5 745 kr per fyraveckorsperiod.
  • Villorna Aurell, Dahlgren, Ferlin, Lenngren, Pettersson, Kajsas hus (rum med delad dusch/toalett) samt Tegnér (4 rum med egen dusch/toalett & två rum med delad dusch & toalett) 5 545 kr per fyraveckorsperiod.
  • Villa Tunström är ett charmigt hus i två våningar. Endast för seniorkurser. 5 745 kr per fyraveckorsperiod.
  • Katarinagården är ett större hus med rummen grupperade runt fyra kök, 5 295 kr per fyraveckorsperiod.
  • Ceciliagården har tjugo rum, två kök och stort allrum (delvis använt för undervisning vissa dagar per vecka), 5 895 kr per fyraveckorsperiod.
  • Rektorsgården, på nedre plan finns två lektionssalar och kök, 5 295 kr per fyraveckorsperiod.
  • Ravinstugan, på nedre plan några övningsrum, 5 295 kr per fyraveckorsperiod.

Hur önskar jag boende?

Strax efter midsommar skickar Geijerskolan ett mail till dig som kommer att studera hos oss kommande läsår. Logga in på ditt konto för information om tider, ämnestillval och internat. Om du gör dina val så snart du fått meddelandet har du större möjlighet att få en plats på internatet. Det kan bli fullbelagt.

Vad ingår i hyran?

På vardagarna serveras frukost, förmiddagsfika med tilltugg, lunch, enkel eftermiddagsfika och middag, allt lagat med omsorg i Geijerskolans kök. Med jämna mellanrum dukar vi upp till riktiga festmåltider. Dessutom ingår fika och entré vid alla de kulturevenemang som anordnas under året.

Fritid

Geijerskolans lokaler, som bibliotek, datorer och övningsrum, är tillgängliga en stor del av dygnet, vilket ger goda förutsättningar för studier. Livet på folkhögskolan innebär många möten med andra människor. Det finns utrymme för cafékvällar och aktiviteter.

På fritiden kan du spela innebandy, basket, badminton eller bordtennis. Det finns ett mindre gym och bastu.
I närheten av skolan finns det fina promenadvägar och ett stycke längre bort ett elljusspår. Det finns även en asfalterad cykel-/inlinebana som går från Karlstad förbi Ransäter och vidare till Uddeholm nära Hagfors. Hela sträckan blir ca 90 km.

Hund/katt på internatet

Efter godkänd ansökan till internatansvarig är hund och katt tillåtna i anvisat internathus, i övrigt råder djurförbud ur allergisynpunkt. Ansökan sker innan kursstart och platserna är begränsade.