bild Flygbild Geijerskolan

Boende

Geijerskolan har ett trivsamt internat med 115 rum. Du kan bo på olika sätt:

  • Det finns ett antal villor med vardera fyra, sex eller åtta rum och ett gemensamt kök och tvättstuga.
  • Villa Tunström är ett nyrenoverat och charmigt hus i två våningar med sju rum. Endast för seniorkurser.
  • Katarinagården är ett större hus med rummen grupperade runt fyra kök.
  • Ceciliagården har tjugo rum, två kök och stort allrum (delvis använt för undervisning vissa dagar per vecka).
  • Rektorsgården har fem rum. På nedre plan finns två lektionssalar och kök.

Strax efter midsommar skickar Geijerskolan ett mail till dig som kommer att studera hos oss kommande läsår. Logga in på ditt konto för information om tider, ämnestillval och internat. Om du gör dina val så snart du fått meddelandet har du större möjlighet att få en plats på internatet. Det kan bli fullbelagt.

Vill du bo med dusch och toalett på rummet betalar du lite mer än om du väljer rum med gemensam toalett och dusch. Rummen är möblerade men du får gärna sätta din egen prägel på dem. Bredband är indraget på rummet. Att bo på internat innebär att man delar på kök och gemensamma utrymmen.

På vardagarna serveras frukost, förmiddagsfika med tilltugg, lunch, enkel eftermiddagsfika och middag, allt lagat med omsorg i Geijerskolans kök. Med jämna mellanrum dukar vi upp till riktiga festmåltider. Dessutom ingår fika och entré vid alla de kulturevenemang som anordnas under året.

Geijerskolans lokaler, som bibliotek, datorer och övningsrum, är tillgängliga en stor del av dygnet, vilket ger goda förutsättningar för studier. Livet på folkhögskolan innebär många möten med andra människor. Det finns utrymme för cafékvällar och aktiviteter.

På fritiden kan du spela innebandy, basket, badminton eller bordtennis. Det finns ett mindre gym och bastu.
I närheten av skolan finns det fina promenadvägar och ett stycke längre bort ett elljusspår. Det finns även en asfalterad cykel-/inlinebana som går från Karlstad förbi Ransäter och vidare till Uddeholm nära Hagfors. Hela sträckan blir ca 90 km.