Akvarellmåleri

Akvarellen är ett roligt, spännande och oförutsägbart medium, och vi lär oss att använda oss av akvarellens speciella egenskaper! Den här grundkursen innehåller massor av tips, knep och tekniker för att komma igång eller för att utveckla ditt måleri. Veckans uppgifter har fokus på landskap.
Deltagare
15
Kurslängd
5 dagar
Kurstid
12 - 16 augusti 2024
Ansökningsperiod
Anmälan senast den 15 maj 2024

På kursen får du tydlig information, noggranna genomgångar och många demonstrationer. Vi jobbar med akvarellens egenskaper och får prova olika metoder för att måla vått i vått och lager på lager. Huvudfokus under kursen är olika typer av landskapsmåleri. Vi låter oss inspireras av de vackra omgivningarna, och om vädret tillåter så kan vi måla utomhus i grönskan. Att skapa vackra färgblandningar är en konst i sig, och deltagarna får kunskaper i färglära, färgblandning och hur man skapar djup. Vi provar olika experimentella arbetssätt och olika tekniker för att maskera vitt i en bild. Kursdeltagarna får också en genomgång på olika material, papper, akvarellfärg och penslar.

Välkommen till Geijerskolan i vackra Värmland och vår stora fina ateljé. Ateljén har du tillgång till hela kvällen! Kursledaren har jobbat som konstlärare på Geijerskolans olika estetiska utbildningar i 18 år, och är van att handleda både i grupp och individuellt. Allt material du behöver finns på plats, och ingår i kursavgiften. Vill du ta med egna penslar och färg så går det bra.

Kontaktperson

Kursföreståndare för Kultur och måleri – distans för seniorer. Lärare i måleri, teckning och dekorationsmåleri.
E-post
Jenny Blom
Kursföreståndare för Kultur och måleri – distans för seniorer. Lärare i måleri, teckning och dekorationsmåleri.
E-post

Jenny undervisar i allmogemåleri, färglära, ådring, marmorering, illusionsmåleri, möbelmålning, konst, stilhistoria, måleri och teckning.

Utbildning: 4 års utbildning inom dekorationsmåleri.

2005 var Jenny först i Sverige med att få det internationella certifikatet QDP, (qualified decorative painter).

Kursfakta

Praktiska upplysningar

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar för kost och logi dvs. rum, frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika. För enkelrum är priset 5.700 kr.

Du som inte bor på skolan betalar en serviceavgift 3.800 kr, som inkluderar frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika.

OBS! Begränsat antal platser. Ju tidigare du söker desto större möjlighet har du att få en plats på kursen. Du kan endast söka via Geijerskolans hemsida. Sista anmälningsdag 15 maj.

Vid avbokning senare än tre veckor före kursstart debiterar vi 20 % av inackorderingspriset.