Skulptur i lera

Att arbeta med form är både kreativt & avkopplande på samma gång. På den här kursen får du massor av tips och tekniker som du kommer att ha glädje av när du utforskar den tredimensionella formens uttryck och möjligheter.
Deltagare
15
Kurslängd
5 dagar
Kurstid
12 - 16 augusti 2024
Ansökningsperiod
Anmälan senast den 1 juni 2024

Välkommen till Geijerskolans Skulpturverkstad som är en del av ateljéns stora och härliga lokaler. Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig grunderna för att kunna arbeta kreativt i lera. Skulptur och form kan byggas upp på många sätt, vi studerar olika metoder och reflekterar runt form och skulpturala uttryck. Studier i plastelina och papier-maché kommer också att ingå i kursprogrammet. Du kommer att få tydlig information, genomgångar med praktiska demonstrationer och individuell handledning. Under de här kursdagarna har du tillgång till verkstaden dygnet runt. Allt material du behöver finns på plats och är inkluderat i kursavgiften.

 

Jag som håller i kursen arbetar som kursansvarig lärare på Geijerskolans Konstlinje KONST – måleri, teckning & skulptur. Jag är utbildad på konsthögskolan i Oslo och jag arbetar i en hel del olika tekniker så som textil, screentryck, grafik och skulptur i lera och blandmaterial.

 

Kontaktperson

Kursföreståndare för KONST – måleri, teckning & skulptur
E-post
Anna Lundbekk
Kursföreståndare för KONST – måleri, teckning & skulptur
E-post

Anna undervisar i KONST – måleri, teckning & skulptur. Undervisar i skulptur och tredimensionell form på Skaparverkstad.

Utbildning: Kandidatexamen från Konsthögskolan i Oslo, Bachelor of fine Arts. Bäckedals folkhögskola, Människa Natur Teknik 1,5 år. Karlstad Universitet, Ekosofi. Sjöviks folkhögskola, Vägledarutbildning i Naturligt friluftsliv 1 år.

Kursfakta

Kursen börjar kl 09.00 i Geijerskolans huvudentré den 12 augusti och slutar med lunch kl 12.00-13.00 fredag den 16 augusti.

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar för kost och logi dvs. rum, frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika, samt grundmaterial. För enkelrum är priset 5700 kr. + 300kr för material.

Du som inte bor på skolan betalar en serviceavgift, 3800 kr, som inkluderar frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika, samt grundmaterial. + 300kr för material.

OBS! Begränsat antal platser. Ju tidigare du söker desto större möjlighet har du att få en plats på kursen. Du kan endast söka via Geijerskolans hemsida. Sista anmälningsdag 1 juni.

Vid avbokning senare än tre veckor före kursstart debiterar vi 20 % av inackorderingspriset.