Geijerskolan sommarkurs - Värmlandskurs

Om Ransäter/Munkfors

I hjärtat av Värmland! Ransäter ligger i Munkfors kommun i Värmlands län, cirka 45 minuters bilresa norrut från Karlstad. I kommunen bor det omkring 3 790 invånare. Bussförbindelser till och från Munkfors är goda och trafikeras av Värmlandstrafik.  
Foto: Elin Högberg

Mataffärer, restauranger och serviceutbud 
Närmaste mataffär och restaurang ligger i Munkfors centrum, ca 10 minuters restid från Geijerskolan. Läs mer här om utbudet: https://www.visitmunkfors.se/sv/gora/ata-dricka
Där finns också vårdcentral, kommuncenter och annan service.

Övernattningsmöjligheter 
Nära skolan finns Prästmyrens vandrarhem. På Ransäters hembygdsgård finns en stugby och en camping. På Storängens camping erbjuds boendealternativen husbil, husvagn, stuga och tält.

Läs mer här: https://www.visitmunkfors.se/sv/bo/all-logi  

Upplev Munkfors-Ransäter 
På hembygdsgården i Ransäter kan du under sommartid bland annat se folklustspelet Värmlänningarna. Erlandergården är ett personmuseum över Tager Erlanders liv och statsministerperiod. I Ransäter finns också Geijersgården som är en minnesgård över Erik Gustaf Geijer och brukskulturen.

I Munkfors kommun finns Fridolf Rhudin-museet som årligen anordnar Bondkomiker-festivalen. För den konstintresserade arrangeras under våren konstrundan. Laxholmen kulturhus i Munkfors anordnar även utställningar på sommaren.

Friluftsliv

Vandringsleder
I kommunen finns 15 vandringsleder att välja bland i varierande terräng, längd och svårighetsgrad.

Läs mer här: https://www.visitmunkfors.se/sv/gora/vandringsleder-i-munkfors-ransater-57291

Skidåkning
Vid snörik vinter anordnas fina längdskidsspår i närheten av skolan. Dessa anordnas av privatpersoner och får användas kostnadsfritt av allmänheten.

Läs mer här: https://www.munkfors.se/uppleva-och-gora/fritid-och-idrott/skidakning/

Klarälvsbanan
Klarälvsbanan är ett 90 kilometer långt cykel- och promenadstråk. Det sträcker sig från Karlstad i söder till Hagfors i norr.

Läs mer här: https://www.munkfors.se/uppleva-och-gora/fritid-och-idrott/klaralvsbanan/