Allmän kurs Måleri

I vacker och inspirerande värmländsk miljö kan du utveckla dina konstnärliga intressen, med tyngdpunkt på måleri och teckning. Du får pröva på olika material och metoder och därmed lägga en grund för fortsatt konstnärlig verksamhet.

Måleri och teckning

Färglära, komposition, skissteknik och materialkunskap integreras i övningar där dina motivområden utgörs av bland annat ansiktet, landskap, stilleben, abstrakta bilder och fria experiment.
Svartvita tekniker som blyerts, kol, tusch och kritor varvas med måleri i akvarell, akryl och olja. Att arbeta utifrån sin egen fantasi och utveckla egna idéer uppmuntras. Experiment i collage och blandteknik lockar fram oväntade och uttrycksfulla bilder. Detta växlas med konkreta form- och färgövningar.
Du betalar ditt arbetsmaterial själv.

Allmän kurs

Du läser också de ämnen du saknar för att få grundläggande behörighet. I grundläggande behörighet ingår svenska, engelska, matematik, naturkunskap, historia, religionskunskap och samhällskunskap.
Det finns även tillvalsämnen som foto, psykologi, körsång, webbprogrammering och språk.

Ateljén

Geijerskolans ateljé ligger 2,5 km norr om folkhögskolan. Vi erbjuder stora och rymliga lokaler.Konstskolans lokaler

Studiebesök/studieresor

Vi anordnar intressanta resor till utställningar och konstnärer runt om i Värmland.

Målsättning för Allmän kurs – Måleri

Att öka kunskapen och nyfikenheten för de material och tekniker som ingår i kursen måleri och teckning. Öva upp känslan för motivval, komposition, färg och form. Att i enskilda och gemensamma genomgångar tränas i att se och tolka egna och andras bilduttryck. Att väcka glädjen till själva bildskapandet och bildkonsten.